Είμαστε Ανοιχτά


Δευτέρα - Παρασκευή : 08:00 - 21:00
Σάββατο : 08:00 - 20:00
Επικοινωνήστε μαζί μας


210-9316462αποστολή email

Γαληνικά Φάρμακα

Κάθε φάρμακο το οποίο απαιτείται να παρασκευαστεί στο εργαστήριο του φαρμακείου σύμφωνα με την συνταγή του ιατρού σας είναι γαληνικό φάρμακο. Η διαδικασία παρασκευής γαληνικών φαρμάκων φέρνει την φαρμακευτική τεχνολογία στα μέτρα σας σε λογικό κόστος.

Οι πιο βασικοί λόγοι για τους οποίους τα γαληνικά φάρμακα επιλέγονται και συνταγογραφούνται είναι η “έλλειψη συμμόρφωσης του ασθενή” με τα υπάρχοντα φαρμακευτικά προϊόντα καθώς και η ανάγκη ανάπτυξης εξατομικευμένης φαρμακοθεραπείας.

Με στόχο την μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της φαρμακοθεραπείας των ασθενών, οι φαρμακοποιοί μπορούν να πραγματοποιήσουν ποικίλες τροποποιήσεις στα παραδοσιακά φάρμακα. Η μετατροπή δισκίων σε σιρόπι, η παρασκευή ενός φαρμάκου που δεν διατίθεται σαν εμπορικά έτοιμο σκεύασμα, η εξατομίκευση κάποιας δοσολογικής μορφής είναι μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει η διαδικασία παρασκευής γακηνικών φαρμάκων.

Στο εργαστήριο μας παρασκευάζονται αξιόπιστα γαληνικά φάρμακα.

COMPOUNDING (2)

Στο εργαστήριο του φαρμακείου μας, έχουμε τις δεξιότητες, τον εξοπλισμό και το πάθος για να παράξουμε αξιόπιστο και ασφαλές γαληνικό φάρμακο. Η συνέπεια μας, έχει καταστήσει το φαρμακείο μας σημείο αναφοράς στον συγκεκριμένο τομέα με ιδιαίτερη εκτίμηση από την ιατρική κοινότητα, ειδικά τους δερματολόγους και τους οφθαλμίατρους.

Είναι σημαντικό για εμάς, είτε είστε επαγγελματίας υγείας είτε χρησιμοποιείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, να γνωρίζεται ότι το φαρμακείο μας εκπληρώνει τις απαιτήσεις και είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015 για την παρασκευή γαληνικών φαρμάκων.

Ενδεικτικά κολλύρια που παρασκευάζουμε συχνά στο εργαστήριό μας είναι κολλύρια με Cyclosporine (κυκλοσπορίνη) σε διάφορες περιεκτικότητες, Tacrolimus σε διάφορες περιεκτικότητες και σε περίπτωση που ο οφθαλμίατρος υποπτεύεται ή έχει οριστικοποιήσει διάγνωση κερατίτιδας από ακανθαμοιβάδα παρασκευάζουμε άμεσα κολλύριο PHMB 0,02% ή Chlorhexidine 0,02% ανάλογα με το ακολουθούμενο πρωτόκολλο.

Αν είστε επαγγελματίας υγείας και χρειάζεστε περισσότερη ενημέρωση για τα γαληνικά φάρμακα που μπορούμε να παρασκευάσουμε για τους ασθενείς σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στο : lab@kakonikospharmacy.gr

Λίστα Γαληνικών Οφθαλμικών Φαρμάκων
Διαδικασία Ανάληψης Γαληνικού Φαρμάκου